Karin har erfarenhet av att föreläsa inom en rad olika ämnen, agera moderator, leda diskussioner och inspirera genom att berätta om egna erfarenheter. Nedan följer ett urval av tidigare uppdrag. Vad behöver ni?

Författarsamtal/signering

Hur hamnar man i författarskapet efter att ha varit pilot, CFO, butiksägare, flygvärdinna, flyginstruktör och en rad andra saker? Varför blev det just den här berättelsen? Vad har varit viktigt i processen?

 

Boka in ett författarbesök där Karin delar med sig av just sin historia. Kring yrkesval, vägval och människor som har påverkat besluten längs vägen. 

Att välja och välja om

En föreläsning om vägen från förvirrad tonårstid till idag. Om hur man inte ska låsa sig vid att bli en sak "när man blir stor", utan kunna välja och välja om många gånger för att hitta sin riktning. 

 

Inspiration och tankar för såväl högstadieelever som människor mitt i livet med behov av förändring. 

Änglar och drakar

Vilka typer av investeringar finns det? Hur gör man för att börja investera mer aktivt? Och den eviga frågan - är det skillnad på hur män och kvinnor hanterar sina pengar? Karin reder ut begreppen, vägleder och inspirerar.

 

För att inte fastna i stereotyper och fördomar tar föreläsningen sin avstamp i vad forskningen säger om investeringsbeteenden. Änglar och drakar har genomförts som inspirationsföreläsning för chefsnätverk och som öppen föreläsning för intresserad allmänhet.

Vad är innovation?

Vad är egentligen innovation? Hur gör man affär av sin idé och vem är innovatören? Karin visar på hur en företagsinkubator arbetar, varifrån idéerna kommer och vår generella bild av innovatören.

 

Som vice vd och ekonomichef på en av världens fem bästa företagsinkubatorer, UIC, möter man ständigt intressanta idébärare och briljanta idéer. Dessa erfarenheter ställs mot allmänna uppfattningar, fakta och myter om innovation.

Startup Economics

Som nystartat företag eller entreprenör i uppstartsfas är det enormt mycket att tänka på. Ekonomi och administration kommer sällan högst på prioriteringslistan. Karin reder ut vad som faktiskt är viktigt och hur man får det att flyta från start, utan att det stjäl kraft från verksamheten. 

 

Föreläsningen behandlar grundläggande begrepp, en enkel budgetmetod, likviditetsplanering, moms, personalkostnader och andra relevanta delar i en startups ekonomi. 
Här ges också handfasta tips på hur man strukturerar sin verksamhet, samt länkar och hänvisningar till bra-att-ha-källor.

Moderatorsuppdrag

Karin har agerat moderator, introducerat scenprogram, suttit i paneler och presenterat verksamheter i olika forum. Här finns stor flexibilitet för att hitta ett upplägg som passar just er.  

 

Bild från konferensen AI Nordic Powwow i Lund, där Karin modererade ett av dagens teman.